Арт Новини

На гости на художника Ангел Китипов в Капана (ГАЛЕРИЯ)

Открийте „Неоткрити пейзажи“ заедно с твореца

Таня Грозданова

В плетеницата от улички в Капана всичко е възможно. Това очарователно място привлича хора, които превръщат „дефектите“ му в ефекти. Днес разхождайки се по паважа, репортерът ни кривна по ул. „Павел Куртевич“ и попадна на гости на художника Ангел Китипов.

Ако не отидете на откриването на дадена изложба, няма как да видите артиста, сътворил показаното. Дори и да присъствате на въпросното събитие, няма гаранция, че ще успеете да поговорите с твореца.

Ангел Китипов е подредил изложба живопис „Неоткрити пейзажи“ в уютното пространство на галерия Seven, ул. „Павел Куртевич“ №4, в квартала на творческите индустрии. Официално откриване не се предвижда.

Вместо това, всяка вечер до 15 октомври между 17.00 и 21.00 часа Ангел ще посреща лично всеки, който е намерил време да види картините му.

Тази вечер първи пред вратата бяха част от учениците му от Художествената гимназия в града на тепетата.

Ангел Китипов е роден в гр. Пловдив и през 1983 г. завършва Средно Специално Художествено Училище „Цанко Лавренов“ град Пловдив. През 1991 г. се дипломира в специалност Живопис в Националната художествена академия в София.

В момента преподава живопис и рисуване в Художествената гимназия в родния си град.