Арт Новини

Подготвят втори брой на комикса-пътеводител Plovdiv Fantasy

Подготвят втори брой на комикса-пътеводител Plovdiv Fantasy

Пече се втори брой на първия у нас комикс-пътеводител на Пловдив за майни и туристи. След като от пилотното издание научихме какво се случва, когато някой разгневи Вожда в Найлона, как се оправя Илон Мъск, когато закъса с Теслата си в Столипиново и как огнедишащ дракон бичи айляк в Капана, дойде време да се разходим в хилядолетната история на града ни. Идва Plovdiv Fantasy History, който ще разкаже за пловдивските подвизи на Филип Македонски, император Клавдий, Фридрих Барбароса, Хан Маламир, Генерал Гурко и други.

Първият пътеводител все още може да се намери на подбрани места в града. А множеството му фенове вече потриват ръце, тъй като излязоха и първи рисунки от предстоящия втори брой, който ще е посветен на нейно величество историята.  „Тя ни задължи да се придържаме към събитията такива, каквито са били. Но наред с това ни вдъхнови да посетим всеки от периодите й с магическия ключ на въображението. Изкуши ни да завихрим времена, народи и реалности в непослушния танц на фантазията и да разкажем миналото през сетивата и ума на настоящето.

 

Защото такава е и извечната съдба на Пловдив – да събира културите и епохите”, пише в предговора към втори епизод на комикса-пътеводител.

 

Пловдив – пресечна точка на велики империи и магнит за амбициозните им владелите. Добави към това малко въображение и много айляк и получaваш „Plovdiv Fantasy History”.  Забавлявай се с пловдивските подвизи на Филип Македонски, император Клавдий, Фридрих Барбароса, Хан Маламир, Генерал Гурко и всички останали велики личности, сътворили историята на града ни.

 

Майна Таун – хилядолетията са осем, тепетата – седем, а градът е шест / Майна Таун –  историята също бичи айляк тук.

Аве, Майна!”, пишат създателите на Plovdiv Fantasy History.