Арт Новини

Нова изложба в галерия “Ромфея” от 02.03.2021 г.

Нова изложба в галерия “Ромфея” от 02.03.2021 г.

По традиция всяка година през месец март галерия “Ромфея” излага творби на ученици от двете средни училища по изкуства в гр. Пловдив – Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. И както винаги в началото арт пространството на галерията ще заемат произведенията на момчета и момичета от НХГ “Ц. Лавренов”. Изложбата ще бъде достъпна за ценителите от 15 часа на 02.03.2021 г., (вторник), при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Дипломантката Виктория Илиева е тазгодишната победителка в конкурса за млади артисти на галерия “Ромфея”. В него участваха със свои произведения ученици от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” от 11 и 12 клас. Виктория учи специалност “Рекламна графика” с водещ преподавател Петър Чучулигов и преподавател по “Живопис” Ваня Годжелова. Тя спечели едногодишна стипендия за цялостно представяне (в сферите на живописта и рекламния дизайн), която галеристите Бойко Ватев и Камен Шишманов дават всяка година на талантлив ученик от Художествената гимназия.

 

Поощрителни награди се присъдиха на: Димитър Бурназов, 11 клас, специалност “Графика”, с преподавател – Михаил Маламски; Димитър Лазаров, 12 клас, специалност “Скулптура”, с преподавател – Георги Узунов; Мария Елена Ангелова, 12 клас, специалност “Живопис”, с преподавател – Ангел Китипов и Надежда Петкова, 12 клас, специалност “Живопис”, с преподавател – Ангел Китипов.

 

Петимата ученици показаха високо майсторство и неоспорими качества на творбите си и заслужиха вниманието и уважението на комисията. Отличените гимназисти и част от участниците в конкурса ще покажат свои творби в традиционната ученическа изложба, която ще може да се види в галерия “Ромфея” от 2 март 2021 г.  

 

“Ромфея” вече 20 години оказва голяма обществена и финансова подкрепа на талантливите ученици от НХГ “Цанко Лавренов”. По традиция всяка година Камен Шишманов и Бойко Ватев връчват стипендии и поощрителни награди на бъдещите художници. Галеристите дават възможност на гимназистите да покажат най-добрите си произведения в ежегодните общи изложби през месец март, в които се включват всички специалности на Художествената гимназия. 

 

Normal
0

21

false
false
false

BG
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Нормална таблица“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:“Calibri“,“sans-serif“;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}