Арт Новини

Дебютна изложба на 19 млади пловдивски автори „Силата на илюзията“

„Силата на илюзията“ е младежка кураторска изложба на Дружество на пловдивските художници с куратори Никола Минчев и Женя Бозукова. В нея участват 19 млади пловдивски автори със своите представи за илюзията-живот.

Автори: Борислава Сотирова, Ваня Итинова, Веселин Тсаков, Димитър Механджийски, Иван Иванов, Ирина Гърдева, Кирил Иванов, Константин  Константинов, Лора Пармакова, Мирослав Арабаджиев, Никола Гулев, Осман Юсеинов, Пламен Велчев, Светлана Желязкова, Светлин Колев, Станислав Вълевски, Таньо Павлов, Христо Бозуков, Цветелина Ангелова.

Откриването е днес – 18.05.2021г.от 17:00 до 19:00 ч. в изложбена зала „2019“, на ул. „Гладстон“ 32.

В деня на откриването очаквайте интересна изненада, както и изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас – пленителна илюзия и настроение.

Тази изложба е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите. Какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им.

За изложбата:

Всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един „свят с главата надолу“. Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването.

Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло – нищо не е оставено скрито от експеримента-игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит.