Арт Новини

Откриха годишната изложба на факултет “Изобразителни изкуства” на АМТИИ

Откриха годишната изложба на факултет “Изобразителни изкуства” на АМТИИ

Академията връчи и награди на най-добре пердставилите се студенти – ВИДЕО

Преподаватели и студенти, гости от артистичните училища в Пловдив и от бизнес средите изпълниха Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия за откриването на Годишната изложба на факултет “ Изобразителни изкуства” на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.

На нея Академията връчи и награди на най-добре пердставилите се студенти.

Изложбата е част от арт събитията, обединени във фестивала Made at the Academy, представящи творческия потенциал на Академията. Със свои творби участват студенти от всички специалности на факултета: сценография, фотография, графичен дизайн, дизайн на облеклото, мултимедия и виртуална реалност, живопис, графика, скулптура, църковна живопис и стенна живопис. Изложбата беше открита с концерт на Китарен ансамбъл “Академика”, който се завърна от успешно турне във Франция.

“Какво по-добро съжителство между музиканти и художници! Така е било от много години назад, така са се създавали шедьоври”, заяви по време на откриването проф. Тони Шекерджиева – Новак – ректор на АМТИИ. Тя и заместник-ректорът проф. Галина Лардева раздадоха годишните академични награди. Изложбата може да се разгледа до 27 юни. Входът е свободен.