Арт Новини

WIRED / WEIRD by Radoslav Maglov

Галерия Credo Bonum представя:

 

WIRED / WEIRD

Изложба на Радослав Мъглов

2 – 26 септември, 2021

Откриване: 2 септември, 18:00 – 20:00 ч.

Галерия „Credo Bonum“, ул. „Славянска“ 2, вход от ул. „Бенковски“

 

 

 

Wired / Weird (Кабелен / Странен), е игра с близки по звучене думи, които по парадоксален начин описват времето, в което живеем. В серия от живописни творби, художника Радослав Мъглов изследва свързаността, като даденост и странност, като следствие от маргиналните състояния на същата тази връзка.

Работите в изложбата, могат да бъдат разглеждани, като „анатомични” илюстрации, като „дисекции” на социални явления. Картините разиграват една сюжетна минималистична хореография, в която предметния свят играе важна роля. Всичко е внимателно обмислено, аналитично, в търсене на специфични детайли, които придават на композициите характер на научно изследване. На своеобразни естетизирани записи и документи.

 

Изложбата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и ще бъде съобразена с всички действащи наредби на здравното министерство.

 

 


 

Радослав Мъглов е български художник и теоретик. Завършил е графичен дизайн и скулптура в НХА. Артистичната му практика се позиционира на границата между естетика и етика, а ключова тема е тялото. Занимава се със скулптура, инсталация и живопис. Негови работи са в частни колекции в Германия, България, Норвегия, Италия и САЩ.

 

 

Събитието във Facebook.