Арт Новини

Бивши и настоящи възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Пловдив с юбилейна изложба в Балабановата къща

Бивши и настоящи възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Пловдив с юбилейна изложба в Балабановата къща
Изложбата „Юбилеен калейдоскоп” е част от форума „Светлина и надежда в Стария град”

Експозицията „Юбилеен калейдоскоп” включва над 40 творби на бивши и настоящи възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив и се посвещава на 50 години от основаването на училището. Събитието ще се състои в Балабанова къща на 16.12.2021 г. от 16:30 часа, в партньорство с екипа на ОИ „Старинен Пловдив”.

„Ще имате възможността да се насладите на творбите на ученици от професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика”, танците на училищния ансамбъл „Марица” от професия „Танцьор” и песните на вокална група „Присъствие”, разказаха организаторите от СУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив.

Двете професии са наследници на профилираните паралелки по изобразително изкуство и хореография в СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Училището е с традиции в изучаването на изкуства от 1994 година. Творбите на младите художници претворяват по удивителен и неповторим начин кътчета от Стария град. Повечето от тях са наградени на традиционния пленер „Традиция, екология, творчество”, който училището организира всяка година, и в който участват групи от цялата страна.

Изложбата ще гостува в Балабанова къща до 05.01.2022 година и е част от програмата на тазгодишния форум „Светлина и надежда в Стария град”. Достъпът се реализира съгласно актуалните в страната противоепидемични мерки.

 

800×600

Normal
0

21

false
false
false

BG
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Нормална таблица“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“,“serif“;}