Арт Новини

БИСЕРКА ОГНЯНОВА – „Вятър от спомени“ 07.03. – 22.03.22г.

вернисаж  7 март /сряда/ 18 ч. – 20.00 ч.

Бисерка Огнянова е завършила Националната художествена академия през 1968 г., специалност Плакат при проф. Александър Поплилов.

Работи в областта на рекламния дизайн. Авторката е утвърден дизайнер , проектирала и реализирала стотици Национални и международни изложения в България и по света, най-вече в областта на туризма, визуални комуникации и запазени марки на туристически обекти, хотели и комплекси.

Член на Съюза на българските художници, член на Камарата на дизайнерите в България. Носител е на награди за пространствен дизайн на СБХ, както и на десетки отличия от държавни и обществени организации.

В дългогодишния си творчески живот, в безкрайния водовъртеж от реализации на проекти в различни точки на света, намира място и другата страст – живописта.

„ВЯТЪР ОТ СПОМЕНИ“ е поредната самостоятелна изложба на художничката, която събира 40 живописни платна от различни периоди – експресивни, но и декоративни, които изграждат един магичен свят между въображаемо и реално, ярко отражение на спомените и настроенията през годините. Цветовете са интензивни и сочни, пъстра палитра в удивителни съчетания.

Нейни платна са притежания на частни колекционери в България, Италия, Германия, Турция, Русия и др.