Арт Новини

Откриват фотоизложба „България и Испания – 30 години съседи и приятели в Антарктида“ в Природонаучния музей в Пловдив

Откриват фотоизложба „България и Испания – 30 години съседи и приятели в Антарктида“ в Природонаучния музей в Пловдив

Събитието е със специалното участие на проф. дн Христо Пимпирев и посланика на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко Мата

На 17 март 2022 от 17:00 в сградата на Регионален природонаучен музей – Пловдив ще се състои официалното откриване на гостуващата фотоизложба „България и Испания – 30 години съседи и приятели в Антарктида“. Фотоизложбата е посветена на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Испания и 30-годишнината от съвместното изследване на Антарктика.

 

Изложбата се организира от Центъра за полярни изследвания и Българския антарктически институт (БАИ), посолството  на Кралство Испания в Република България и Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Специални гости на откриването ще бъдат директорът на БАИ, проф. дн Христо Пимпирев, посланикът на Кралство Испания в България, Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, заместник-кметът по култура, археология и туризъм – Пламен Панов и кметът на район „Централен“-  Георги Стаменов.

Временната експозиция ще се помещава в новата изложбена зала в сграда „Лотос“, оформена като специално експозиционно пространство, предназначено за гостуващи изложби и други тематични събития на музея.

До 10 април 2022 посетителите ще имат възможност да разгледат 20-те интересни фотоса, представящи важни моменти от историята на българо-испанската антарктическа дружба.