Арт Новини

Очаквайте самостоятелна Виртуална Изложба на Силвия Равнополска от 15 май

Има изкуство, което е модерно и те сграбчва и хвърля в ъгъла.
Има изкуство, което е традиционно и което съзерцаваш и мислиш, че винаги си е било „там“.
Има и изкуство, което винаги е било там, но те сграбчва и хвърля в ъгъла…
Именно такова е изкуството на Силвия Равнополска, която Галерия Skener ще има честта да представи в самостоятелна виртуална изложба „МОМИ. Магичният свят на Силвия Равнополска“ – от 15 май до 20 юни.

Нашата Онлайн Галерия се радва, че успява да привлича и показва утвърдени и виртуозни български художници като Силвия, чиито творби и стенописи украсяват много български домове и православни храмове. Изложбата ще представи самостоятелния цикъл „Моми“ с над 20 изящно „изографисани“ в уникален собствен стил портрети на красиви български девойки.

 

Творческа биография:

Силвия Равнополска е родена през 1957 г. във Враца като рисува още от ранна детска възраст. През 1976 г. завършва Художествена гимназия – София, а през 1982 г.  – Художествената академия – София, специалност „Стенопис“. От 1983 г. тя се включва активно в артистичния живот. Реализира се в областта на монументалните изкуства – витражи, сграфита, каменна пластика; рисуване върху коприна; иконопис и изографисване на храмове; живопис; илюстрации на детски книги и др.
По-долу са някои от основните й участия в общи и в самостоятелни изложби.

Участие в съвместни художествени изложби:
– Всички регионални и национални изложби от 1983г.

Самостоятелна изложба:
– Враца-1986.

Награди от състезания:
– Национално изложение-2005-Враца

Някои от творбите на Силвия са притежание на държавни и частни колекции.
Силвия казва: „Вдъхновявам се от българските национални традиции, красотата на българката и националните ни дрехи. Харесвам всичко, което носи и зарежда българския дух!“