Виртуална Галерия

Всичко е едно. Първа самостоятелна изложба на Илиан Михайлов

Илиян Михайлов е истински артист – от тези, които творят просто за да са по-близо до красивото, вечното, божественото. И не е важно това че е роднина на Владимир Димитров – Майстора, важно е това, че просто създава и дарява.

Това е една уникална за България изложба не само защото за пръв път показва собствено разработения геометрично-сакрален стил на Илиян Михайлов от кръгове, триъгълници и квадрати, а и защото творбите се представят само като NFT в Галеря Skener – NFT колекция и най-голямата световна платформа за NFT изкуство.

Пет от творбите в изложбата можете да намерите освен във видеото икато minted NFT в opensea.io, от където могат да бъдат закупени като NFT с права само за един собственик. Музиката към клипа е синхронна с честотата 396Hz. Честотите от 396 херца балансират кореновата чакра, като в същото време трансформират отрицателните емоции като тъга в положителни и радостни такива.

Повече за уникалния стил на Илиян Михайлов можете да разберете от интервюто с него:

– Илиян, какво е за Вас това творение, с което ни запознавате?
– Числата, като изначална писменост и принципите на сакралната геометрия присъстват, като закони във всичко, което познаваме. Идеалната пропорция на човешкото лице дойде чрез моя път на търсене. С радост разбрах, че формата, която ни е дадена отгаваря абсолютно на цялата сакрална геометрия и математика. Мисля, че това е откритие защото по време на търсенето в академичния свят и дори и в пропорциите, които е дал Леонардо да Винчи  и все нещо не съвпадаше абсолютно на закономерностите на божествената естетика.

– И вече не е така?
– Да, вярвам, че вече не е така. Абсолютната основа е кръг, квадрат и равностранен триъгълник които съдържат всичко в себе си. Цялата доскоро прикривана от нас окултна наука се съдържа в това откритие.

– Какъв стремеж Ви води за да творите толкова необичайно изкуство?
– Една от целите, която се зароди автоматично е да бъде надграждано в екип със всички светли души, защото всеки има различен път на познанията си и може да открие нови неща съзерцавайки това явление.

– Какво е „Френ“ ?
– Това е термин, в който наистина влагам всичко в едно – чрез него изразявам изображението, което се получава като приложа моята техника за дадено лице – било то на въображяемо сечение или на реален човек.

– Освен това разбрахме, че изображенията се наречени така и блокчейн мрежата когато са NFT токени?
– Да, точно така! Заедно с екипа от Галерия Skener решихме всяко изображение, представено тук в тази моя първа изложба да бъде качено и като уникален NFT токен в opensea.io, което може да бъде закупено само от един-единствен собственик. Всеки собственик ще получи допълнително като векторен файл всички пропорции на „френа“.

– По такъв начин не се ли скрива познанието, до което сте стигнали?
– Не, в никакъв случай! В процеса на моето търсене и работа аз достигнах до идеята, че всеки човек или общност трябва сам да стигне до своята истина и сам да прецени дали да я сподели сега или да изчака по-добри духовни времена. Радвам се че Галерия Skener, която е и екслузивен партньор за този мой проект вярва в мен и че предложи да представим моето творчество именно чрез NFT.

– Във „френовете“ от настоящата изложба има неопределено лице, Вашето „златно сечение“:) Мислите ли да представите „френове“ и на реални исторически личности?
– Абсолютно! Очаквайте в моята втора изложба „френове“ на бележити българи.

– Благодаря Ви, Илиян!
– И аз благодаря:)