Арт Новини

Цветът на българския Арт Наив се събира в Капана

Цветът на българския Арт Наив се събира в Капана

Над 100 творби от  изявени автори в стил Арт Наив намериха свой дом в новооткритото специализирано изложбено пространство Арт Наив Капана в Пловдив.

 

Галерията, която е единственото търговско място, предлагащо изключително този вид изкуство е открита през 2019 г. И възобновява своята дейност след 2 годишно прекъсване, дължащо се на пандемичните ограничения. Новото начало следва засиления интерес към Арт Наив в страната, тенденция в съзвучие със световните развития в пазара на изкуството.

 

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 16 юни от 18,30 часа в Капана Пловдив, ул. Христо Дюкмеджиев 29. На събитието ще присъства голяма част от цвета на българския Арт Наив, като в експозицията наред с техните картини ще бъдат изложени и работи на изявени чужди наивисти. В галерията могат да се видят и част от създадените картини по време на майсторския клас на Ян Глозик, Ковачичка Наив школа  в България през  месец Май, събитие, подкрепено от Национален фонд Култура. Произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от  камък, дърво и керамика ще зарадват почитателите със своите радостни сюжети и пъстри цветове.

 

Отварянето на Арт Наив Капана, чийто основател е художничката Яна Илиева е логическо продължение на поредица проекти, фокусирани върху Арт Наив – създаването на музейната експозиция в градската галерия в Белоградчик, двата международни салона Наив в София, Велико Търново и Варна в последните 2 години, Виртуалното Биенале Наив и учредяването на асоциацията на творците в арт наив в България. Събитието е в партньорство със Салон за наивистично и интуитивно изкуство -музейна експозиция и Асоциация арт наив в България.

 

За контакти: Яна Илиева +359 886 739526 , gallery@yanaartnaive.com , artnaivekapana@gmail.com

 https://www.facebook.com/artnaivekapana https://www.instagram.com/artnaivekapana/