База Данни Картини

Кой е изчезналия преди 8 години Красимир Станчев – Легионера

Красимир Жечков Станчев по прякор “Легионера” е в неизвестност от  8 години, когато при опит за ареста му насочва пистолет в главата на полицаи и го използва за жив щит, след което се измъква от полицията и до ден днешен не е открит.

През днешния ден разследващите от МВР смениха официалната си версия, че Васил Арарски – Райко Кръвта е физическия убиец на президентът на ВАИ Холдинг – Георги Илиев, тъй като твърденията им бяха оборени от висши специалисти. Според тях Арарски не е бил способен да извърши толкова точен изстрел в сърцето на Илиев.

Според най-големите специалисти по убийствата и стрелбата, от години е сигурно, че Красимир Станчев “Легионера” или “Филиза” е човекът, способен да извърши убийствата на Георги Илиев, Васил Горчев и Дмитрий Минев – Димата Руснака. И трите убийства са изключително прецизни и без оставени следи към извършителя.

И тримата са застреляни по сходен начин с един изстрел – Илиев и Минев в сърцето, а Горчев в главата.

Георги Илиев и Васил Горчев са застреляни с една и съща пушка – “Аншуц” 22 калибър /пушка, използвана от състезателите по биатлон/. При убийството на Димата Руснака на излизане от заведението “UpStairs” на бул. Витоша стрелеца бяга през покрива на сградата, като поръсва червен пипер след себе си.

Красимир Станчев – Легионера е служил във френския легион. Той е човека, който довежда хърватската група, ръководена от Робърт Матанич, която извършва убийства на територията на България от 2001 до 2005 г. Станчев е предвождал групата из България и е помагал за извършването на някои от поръчковите убийства в страната.

Според оперативни специалисти, отхвърлящи официалната медиина версия на МВР, Красимир Станчев е професионален снайперист и е получавал пари от сръбския гражданин Сретен Йосич.

След разкритието на хърватската група, полицаи отиват в жилището на Красимир Станчев за да го арестуват, но той успява да насочи пистолет в главата на един от тях и го използва като щит за да избяга. От тогава не се знае къде всъщност се намира Красимир Станчев – Легионера.

Автор: Кой е изчезналия преди 8 години Красимир Станчев – Легионера„>Crimes.bg