База Данни Картини

Защо цепката на гърдите е привлекателна за мъжете? Вече има научно обяснение

s

s

Може би звучи като смешна тема, защото няма нищо революционно в това да си признаем, че мъжете обичат да гледат гърди… Но това, кото не знаете е защо цепката между гърдите е толкова привлекателна.

Някои научни и биологични причини може да обяснят това явление. За съжаление възможните отговори на този прост, но трогателен въпрос са изкривени от реклами със сексуален подтекст, които се въртят навсякъде около нас. Трябва да изровите хиляди сайтове, които са притеснени по-скоро да изложат гърдите Ви на показ или да Ви накарат да кликнете на името им, отколкото да Ви научат на нещо.

В книгата на британския зоолог Дезмънд Морис „Голият примат“ той излага теорията, че цепката на гърдите е вид сексуален сигнал, напомнящ на цепката на задните части. След това теорията е обвързана с условията на еволюцията, до нашите прадеди, които пълзели и във времето, когато дупето е било изключително важен фактор за намирането на партньор.

Книгата навежда учените и на ред други заключения като например, че ушите са двуполови зони. Книгата на Морис е разглеждана като твърде целенасочена и никога не е успяла да спечели ододбрението на научната общност. Теорията му обаче предизвиква много дебати около това, че големите и малките гърди стават все повече или по-малко популярни в дадени моменти, както и за разликите между културите, където гърди и дупета с определени размери са приети за особено привлекателни.

Така че всичко е свързано с еволюцията. А може би има и друга причина отвъд приетото „просто ги харесваме“… Оказва се обаче, че няма много други теории и тази на Морис от средата на миналия век дава най-доброто обяснение.

Оригиналната статия: Защо цепката на гърдите е привлекателна за мъжете? Вече има научно обяснениеSexnovini.com.

Прочети цялата