База Данни Картини

Хомофобите са скрити гейове?

gay

gay

Хората, които наистина мразят хомосексуалните мъже и жени, които са ни познати и като хомофоби, често са привлечени от представители на същия пол, твърдят учени. Тяхното ново проучване, публикувано в Списанието за социална психология, предполага че хомофобите развиват толкова анти-гей настроение, когато започнат да потискат собствените си хомосексуални наклонности.

„Личностите, които се идентифицират като хетеросексуални, но в психологическите тестове са показали привличане към същия пол, може да се чувстват заплашени от представители на гей-и лесбийските среди, защото те им напомнят за подобни чувства в тях самите.“, обяснява Нета Вийнщайн, началник на екипа.

В много случаи това са хора, които са във война със себе си и които обръщат вътрешния си конфликт към външния свят. Изследователите са проучили нещата, които хората казват за сексуалната си ориентация, използвайки тест за време.

Студентите трябвало да категоризират думи и присветващи снимки на компютърен монитор на „гей“ и „хетеро“. Думите, включвали „гей“, „хомосексуалист“ и „хетеросексуален“, докато снимките изобразявали хетеро и гей-двойки.

Преди всяко изпитване, на изследваните били показвани думи като „аз“ и „гей“ и възможно най-леката асоциация на „аз“ с „хетеросексуален“ направена от тях, означавала че те най-вероятно са гейове.

Те отговаряли и на въпроси за семейното им положение в детството, от автократично към демократично и допълнителни въпроси, отнасящи се към хомофобията му.

В допълнение, твърдението че хомофобите често са привлечени от същия пол, се потвърждава и от факта, че те най-често са отгледани от автократични родители. Изследователите твърдят, че тези личности рискуват да изгубят любовта и одобрението на родителите си, ако признаят сексуалните си влечения.

Проучването показва, че ако наблюдавате подобен вид реакции в обкръжението си, се запитайте „Защо?“, твърди съавторът Ричард Райън. Тези реакции може да изразяват вътрешен хаос.

Оригиналната статия: Хомофобите са скрити гейове?Sexnovini.com.

Прочети цялата