База Данни Картини

Приятелят на изчезналата Валя отрича да е замесен трети човек

fc59e028a562021569da40078509747d

„Валентина е винаги усмихната, добродушна по характер, винаги е гледала да помага, уважавала е приятелите си, отговорна е към работата си, в образованието беше много добре. Много интелигентно момиче е. Имахме планове за бъдещето”, това разказа Валентин Георгиев – приятелят на изчезналата медсестра от Бургас за „Здравей, България”. 
Приятелят на изчезналата Валя отрича да е замесен трети човек
снимка: Фейсбук
Припомняме ви, че Валентина Иванова изчезна на 15-и април през нощта. Младото момиче е видяно за последно около 23:30 ч. във вторник, когато таксиметров шофьор го оставя на входа на Морската градина. Нататък следите на Валя се губят, не е ясно и дали някой я е чакал до мястото, където е слязла от таксито.
Приятелят на Валя разказа, че двамата са планирали ремонт на къщата си и дори сватба. Той беше категоричен, че от първия момент, в който се запознал с нея и любовта им пламнала, не се е съмнявал, че е възможно тя да посегне на живота си, каквато е и версията на разследващите към момента.
„До последния път, когато се видяхме, тя беше лъчезарна и усмихната, както винаги”, обясни Валентин и уточни, че за последно са се видели в неделя или два дни преди тя да изчезне. По негови думи Валя избягвала да ползва таксита, защото я било страх и винаги предпочитала Валентин или някой негов приятел да я кара.
Младият мъж отказа да коментира версията за самоубийство. Заяви и че не вярва да е замесен трети човек. Валентин отрече да е имало личен проблем между тях, който да я е подтикнал към подобни действия. Мъжът допълни и че е познавал зъболекаря, при когото Валя е работила, дори са били заедно в казармата.
„Надеждата е, че тя е жива. Никой не се е обадил, няма никакви следи от нея. Много ни липсва, надяваме се да е жива и здрава и да се върне”, сподели Валентин.
Пред репортера ни Тина Ивайлова зъболекарят, при когото е работила Валя, коментира, че  любовни драми и триъгълници в живота на младото момиче не е имало.
„Не подозирах, че може нещо такова да се случи. Тя е много лъчезарна, приветлива, хубава”, обясни лекарят.
В студиото на „Здравей, България” топкриминалистът Ботьо Ботев коментира, че работата по подобни случаи е изключително сложна, отговорна и тежка, особено що се отнася до изясняване на всички обстоятелства около изчезването.
„Много трудно могат да се правят оценки на този етап. Аз бих казал, че наред с всички неща, които се въртят в общественото пространство, навярно, за да бъдат направени тези оценки, значи имат някакво основание”, заяви Ботьо Ботев. Той обаче отбеляза, че когато липсва труп, е трудно да се даде оценка.
По негови думи дори при конкретни факти и данни за извършено самоубийство близките много трудно възприемат една такава теза.
Топкриминалистът заяви, че в практиката има много случаи на хора, които се водят изчезнали, а впоследствие се появяват.

Към оригиналната статия

Приятелят на изчезналата Валя отрича да е замесен трети човек