Спорт

Треньорът на Полша: Болката е голяма


Селекционерът на националния отбор на Полша Адам Навалка заяви, че играчите в отбора са показаха добър футбол по време на Евро 2016. „Дружина полска“ отпадна на четвъртфиналите след загуба с 3:5 след изпълнение на дузпи от Португалия. Отборът на Навалка не загуби нито един мач в редовното време, но не успя да се класира сред четирите най-добри тима на шампионата на Стария континент.

„Разбира се, за нас сега е тежък момент. Момчетата вложиха много сърце в този мач, играха смело през целия турнир. Ние не загубихме нито един мач, победиха ни след дузпи. Затова с оптимизъм може да гледаме напред и на представянето на отбора на Мондиал 2018. В скоро време ще направим анализ на представянето, но тази загуба е болезнена“, заяви Навалка.

„Отборът върви напред и този турнир до доказа. Бяхме много добри в груповата фаза и в плейофите, показахме добър футбол. Стараем се да прогресираме и в бъдеще ще продължим да го правим“, добави селекционерът на Полша.

„И двата отбора играха много добре тази вечер. Това беше мач, пълен с предизвикателства и единоборства. Играчите оставиха много сърце в двубоя – и от двата състава. Аз не бих искал да отличавам отделни играчи, всеки заслужава признание“, коментира още Навалка.

„Мисля, че очакванията на феновете са да играем по-добре и по-добре. Ние чувстваме тяхната подкрепа. Смятаме, че можем да им донесе още много радост. Надявам се, че ще продължаваме да го правим. Иска ми се това първенст…