България Север, Региони

Габрово и Джуниър Ачийвмънт ще си партнират

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Споразумение за партньорство и сътрудничество подписаха кметът на община Габрово Таня Христова и изпълнителният директор на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ Милена Стойчева.

Сътрудничеството ще бъде свързано с обучение на младежи по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и осъществяване на съвместни инициативи.

Ще бъдат организирани съвместни обучения, конференции, кръгли маси и семинари, чрез които ще се популяризират методи и идеи за обучението на младежи по предприемачество. Чрез кампании и дейности ще се насърчават бъдещата социална реализация на младите хора, творческото им мислене, както и умението им да взимат самостоятелно решения в практически ситуации.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В рамките на партньорството ще се провеждат периодично изследвания, анализи и експертни оценки, ще се разработват и прилагат програми и образователни стратегии. Ще бъде оказана методическа помощ, която да повиши професионалната компетентност на габровските педагози и специалисти в сферата на образованието.

Сътрудничеството предвижда организиране на състезанието „Малките в действие“, националната инициатива „Мениджър за един ден“ и регионални състезания по програма „Учебна компания“.

Споразумението цели да повиши икономическия и социален статус на учителите чрез програмите на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. Да разшири обхвата на учебните програми за бизнес обучение в училищата, да възпита компетентности за бъдеща социална реализация на подрастващите, както и да ги научи на самостоятелност при вземане на решения и да развие творческото им мислене.

Чрез партньорството ще се предостави финансиране на извънкласни и извънучилищни дейности, следващи формата на предприемаческите програми и инициативи на фондацията, ще се осигурят кабинети, пособия и литература за провеждане на обученията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730