В обектива

Санкт Петербург под тревога (СНИМКИ И ВИДЕО)


Санкт Петербург продължава да живее в условия на извънредни мерки за сигурност след вчерашния атентат в метрото.

Две станции на метростена бяха затворени за кратко тази сутрин заради открит подозрителен предмет, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на управата на подземната железница в северния руски град.

Станциите „Гражданский проспект“ и „Девяткино“ били затворени в 6.20 ч. (и българско време), след като между тях бил намерен безстопанствен предмет. Те били отворени отново 18 минути по-късно след направена проверка.

Вчера взривно устройство избухна във вагон от метрото на Санкт Петербург. По последни данни на властите при атентата са били убити 11 души, а 51 ранени остават в болница.

Сред пострадалите има и деца, потвърди ТАСС. Никой не е поел отговорност за нападението. Взривът е станал около 15 часа московско време вчера. Взривът е избухнал във тунела във вагон преди метровлака да пристигне на спирка Сенная площадь.

Четирима от ранените при експлозията в метрото са в крайно тежко състояние, почти всички са с баротравма. Това съобщи пред журналисти руския министърк на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.

„Сега сме в Националния институт за бърза помощ „Джанелидзе. Тук има 18 пациенти, от тях 4 в тежко и крайно тежко състояние“, каза тя. Според Скворцова раните основно се дължат на поражения на вътрешните органи, на черепно-мозъчни травми и изгаряния.

Атентатор самоубиец е предизвика…