В обектива

Израелската армия стреля по сирийски военни


Израелската армия стреля по позиции на сирийските военни, след като три минометни снаряда се взривиха на Голанските възвишения, предаде „Хааретц“.

Първият снаряд е паднал близо до сирийската граница, а близо час по-късно регионът е бил разтърсен от нови взривове.

Израелските въоръжени сили смятат, че не става въпрос за преднамерени действия, а за заблудени снаряди, използвани при боевете в Сирия, която е във война от 2011 година.

Сирийската държавна информационна агенция съобщи, че израелските военни са стреляли по позиции на сирийската армия в южната провинция Кунейтра, причинявайки щети.

Минометни снаряди често попадат в окупираните от израелските сили части от Голанските възвишения. Голяма част от хълмистата област е окупирана от израелците след Шестдневната война.

През последните месеци се увеличи напрежението между Израел и Сирия и се стигна до взаимни заплахи. През миналия месец израелското военно министерство заплаши да унищожи системите за противовъздушна отбрана на Сирия, след като сирийците изстреляха ракета срещу израелски самолети.

Сирийският конфликт бушува от 2011 година насам. Милиони сирийци бяха убити или ранени, а голяма част от местното население напусна домовете си в търсене на сигурност и по-добро бъдеще….