В обектива

Корейците изстрелват ракети, САЩ налагат санкции


Съединените американски щати призоваха за налагането на строги санкции срещу Северна Корея заради поредното изпитание на азиатците, предаде „Фокс нюз“.

Пхенян изстреля балистична ракета, която прелетя близо 700 километра и падна в Японско море. Вашингтон обяви, че страната представлява заплаха за региона и това е така от дълго време насам.

Белият дом разпространи изявление, с което призовава и Русия за по-остра реакция. Президентът Тръмп не може да повярва, че няма остра реакция от Москва, имайки предвид, че ракетата падна близо до руска територия, се казва в изявлението.

Американците искат по-големи санкции срещу Северна Корея, докато Китай призова за сдържаност и намаляване на напрежението на Корейския полуостров.

Ракетата бе изстреляна в момент, в който в китайската столица се провежда голям икономически форум, на който присъстват някои от световните лидери.

Изпитанието бе и първото, откакто новият южнокорейски президент встъпи в длъжност. Му Дже Ин заяви, че е отворен за диалог, за да се избегне военен сблъсък на полуострова….