В обектива

Костюм за 450 евро, или как Макрон печели симпатизанти


Новоизбраният френски президент Еманюел Макрон беше облечен с костюм за скромните 450 евро на церемонията по встъпването си в длъжност.

С това центристкият кандидат, който спечели изборите в конкуренцията на Марин льо Пен, иска да изпрати послание за скромност, коментира „Ройтерс“.

На официална церемония в Елисейския дворец Франсоа Оланд връчи властта в ръцете на Еманюел Макрон, който е най-младият президент в историята на страната.

С костюма си за под петстотин евро държавният глава отправя сигнал, с който да спечели повече симпатизанти и да покаже на своите сънародници, че е един от тях.

Един от конкурентите му в президентската надпревара – Франсоа Фийон, загуби голяма част от подкрепата си заради скандал, в който стана ясно, че е получил като подаръци костюми за 13 000 евро.

В същото време първата дама на Франция – Бриджит Макрон, беше с облекло на известна модна къща, но взето под наем. Този факт също е забележителен.

Бившият френски президент Никола Саркози си навлече гнева на своите сънародници заради разточителните си навици. Франсоа Оланд също попадна под огъня заради сметката от 10 000 евро месечно за фризьорски услуги.