В обектива

Тръмп в Рияд: Войната срещу тероризма е битка между доброто и злото (СНИМКИ)


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в обръщение в саудитската столица Рияд, че САЩ се опитват да изградят коалиция от страни в Близкия изток с цел „да изкоренят екстремизма“, предадоха „Ройтерс“ и Си Ен Ен.

В речта си на арабско-ислямско-американската среща на върха с участието на лидери на 55 страни Тръмп обеща „да подсили старите приятелства на САЩ и да потърси нови партньори, за да постигне мир“. Той увери, че „Америка няма да се опитва да наложи на други своя начин на живот, а протяга ръка в дух на сътрудничество и доверие“.

Страните с предимно мюсюлманско население трябва да застанат начело на борбата срещу радикализацията, добави Тръмп.

Пратеникът на Белия дом подчерта пред мюсюлманските лидери в Рияд, че не е дошъл да изнася лекции на другите за религията или начина им на живот, предаде ДПА. Вместо това САЩ искат „да предложат партньорство, основаващо се на общи интереси и ценности, за да се борим за по-добро бъдеще за всички нас“, добави той.

Борбата с тероризма „не е сблъсък между различни религии, различни секти или различни цивилизации“, заяви Тръмп.

Това е битка между варварски престъпници, които се опитват да унищожат човешкия живот, и добрите хора от всички религии, които се опитват да го защитят. Това е борба между доброто и злото, подчерта американският президент.

Арабско-ислямско-американската среща на върха в Рияд е връхната точка в двудневното посещение на Тръмп в Са…