Интериор

„Летовници“ отново в кината (ВИДЕО)

Комедията „Летовници” се завръща на голям екран в България след успешно турне в Прага, Виена, Лондон, Рим, Брюксел, Варшава, Будапеща и Ню Йорк. Филмът ще се излъчи на 16.06 (петък) от 19.00 ч. в „Дом на киното”. След прожекцията публиката ще има взможността да се срещне на живо с режисьора Ивайло Пенчев, актьорите Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова и Свежен Младенов и част от творческия екип зад кадър.

„Летовници” пожъна успех сред българските общности в Еропа и Ню Йорк:

„Филмът грабна публиката, която преживяваше заедно с героите, смееше се на невероятните ситуации, в които те изпадаха, и с възхита отчиташе, че моментите от живота на летовниците са просто човешко сходни и универсални.” (Български културен институт – Будапеща)

„Филмът е великолепна комедия с богат и завладяващ хумор, който носи български народно-психологически характеристики, но е същевременно универсален и напълно разбираем за международната публика. ” (Българска общност и Български Женски Клуб в Ню Йорк)

„Благодарим ви за страхотния филм, който сте създали и за това, че ни припомнихте за българските комедии на световно ниво! За това, че накарахте българската общност в Брюксел да се смее от сърце и да се гордее с българските таланти!“(Български културен институт – Брюксел)

„Летовници” носи духа на най-добрите години на бъ…