България Север, Общество

Зов за помощ! Нека помогнем на 10-годишната Преси от Габрово

Нека не оставяме малката Преси и нейните родители да се борят сами!

10-годишната Преси от Габрово има нужда от Вашата помощ! Тя има вродено заболяване Spina bifida, което й пречи да ходи нормално.

След дълги години изследвания, обикаляне по лекари и лечение без резултат в България, нейните родители са принудени да прибегнат до операция в чужбина.

Мнението на специалистите е, че ако до една година не бъде извършена операция, ходенето ще се превърне в истинско мъчение и няма да бъде повече възможно.

Родителите на Преси са потърсили съдействие от Фонда за лечение на деца в чужбина, но оттам са отказали помощ за лечението й в болница в Германия.

Сумата, необходима за операцията, е 22 400 евро.

Семейството е разкрило дарителска сметка, на името на Преслава Христова Червенска, за събиране на нужната сума за лечението.

Нека не оставяме малката Преси и нейните родители да се борят сами!

Можете да помогнете на Преси чрез:

Дарителска сметка в Първа Инвестиционна Банка АД
IBAN: BG17FINV91501317000248
Титуляр: Преслава Христова Червенска

В нейна подкрепа вече се обявиха от Импровизационен театър с група „Improv“ към НЧ „Христо Смирненски – 1949“, кв. Русевци, които на 21 юни (сряда) от 19:30 ч. в „Soprano Live Club“ ще играят благотворително в помощ на Преси.

Габровци вече организираха в онлайн „Благотворителен базар за Преслава“, а в събота (24 юни) в парка „Маркотея“ от 10.00 часа ще се проведе базар.

Благотворителна викторина „Soprano Quiz Night“, посветена също на каузата, ще се състои на 27 юни от 19.00 часа, отново в габровския „Soprano Live Club“, приютил събитието.