Изкуство и Общество

Полицай стреля по куче, но уби тийнейджър

17-годишен тийнейджър беше застрелян от полицейски служител в американския щат Калифорния, съобщи „Ей Би Си нюз“. Инцидентът е станал в 03:45 часа местно време.

Силите за сигурност са отговорили на сигнал за силна музика в град Палмдейл. Когато пристигнали на място, полицаите се озовали срещу завързан питбул, тежащ близо 30 килограма и лаещ срещу тях.

От местното полицейско управление разкриха, че кучето е било агресивно и е захапало за коляното един от полицейските служители. Когато на място пристигнало подкрепление, кучето успяло да скъса оковите.

В този момент неговият стопанин излязъл от къщата и тръгнал към питбула, за да спре атака срещу полицаите. В този момент обаче те открили стрелба по кучето.

Един от куршумите тежко ранил 17-годишното момче, което веднага било транспортирано към най-близката болница. По-късно починало от раните си.

По случая се води разследване. Полицаите твърдят, че в тъмното не са видели тийнейджъра, който е бил улучен в гърдите. Майката на загиналото момче разкри пред „Лос Анджелис Таймс“, че синът й е бил любящ човек, който не е трябвало да умира по този начин.

Петима полицейски служители са били на мястото на трагедията. Двама от тях са открили стрелба, става ясно от първоначалната информация на разследващите. Близките на загиналото момче са скептично настроени към твърденията, че питбулът е бил агресивен и е застрашил живота на полицаите.