Интериор

Subaru WRX STI Type RA падна под 7 минути на Нюрбургринг

Култовия WRX STI отново влезе в новините, като този път те са от Нюрбургринг. Моделът Subaru WRX STI Type RA падна под тежката граница от 7 минути на митичната писта и се превърна в най-бързия седан.

Този автомобил обаче, е много далеч от понятието „заводски автомобил“, защото първата промяна е, че притежава двойно на заводската мощност – 600 конски сили, а от там нататък, списъкът е много дълъг. Този списък е изпълнен от най-известната компания създавала състезателни автомобили за Subaru – Prodrive.

Всъщност това може да се нарече „напълно подготвен състезателен автомобил“, който използва и състезателни гуми, които променят драстично нивата на сцепление и следователно средната скорост. От там отиваме към олекотяването, състезателното окачване и всичките възможни настройки, които да изцедят всяка възможна стотна. Автомобилът е оборудван и с активен заден спойлер, който да понижава притискателните сили на правите участъци и да ги повишава където това е нужно. Въпреки подобренията, времето е повече от похвално и очакваме и онборд видео.