България Север, Спорт

Ще се спаси ли плевенският футбол?

На 20 ноември ще се проведе Общо събрание на ОФК „Спартак“ (Плевен)

Малко повече от година остава до отбелязването на 100 години организиран футбол в Плевен. В момента ОФК „Спартак“ (Плевен) крета в средата на аматьорската Северозападна трета лига. Това принуди футболни ветерани, деятели и фенове от града ни да предприемат стъпки към спасението на плевенския футбол, като за целта бе организирана подписка. Кметът на Плевен Георг Спартански прие плевенските футболни легенди Пламен Гетов, Стефан Величков, Ивайло Петков (Куки) и Красимир Лазаров (Въбела) в качеството им на контактна група. Те му връчиха отворено писмо и подписка от името на всички, които милеят за спасението на плевенския футбол. На срещата са изразили тревогите на обичащите ОФК „Спартак“ (Плевен) относно моментното състояние на клуба.

На 20 ноември, понеделник, от 16:00 часа в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе Общо събрание на клуба. Милеещите за ОФК „Спартак“ (Плевен) могат да присъстват и да зададат тревожещите ги въпроси.

На самото събрание ще се види дали ще бъде направена и втората крачка към спасението на плевенския футбол.

Публикуваме пълния текст на Отвореното писмо без редакторска намеса.

ДО
Кмета
На Община Плевен

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
ветерани, футболни деятели и фенове на
ОФК „Спартак” Плевен

Уважаеми г-н Спартански,
Остава малко повече от година до честването на 100 години организиран футбол в град Плевен. Към момента състоянието на любимия ни клуб е меко казано в колапс. Отборът е съставен почти изцяло от футболисти извън региона и то със съмнителни качества, като се е устремил към Областната група.
Футболната база се намира в трагично състояние. Осем детски отбора с повече от 200 деца тренират и играят на един амортизиран изкуствен терен, който на всичкото отгоре не отговаря на наредбата на БФС за провеждане на футболни срещи от повечето възрастови групи, и с два буренясали помощни терена, на които не може да се играе футбол. За първи път в историята на плевенския футбол детски отбори не се явяват за футболни срещи от първенствата си.
В същото време в пресата се тръби за цветущо финансово състояние. Преди две години клубът нямаше нито стотинка задължения. Какво е финансовото състояние на любимия ни клуб сега? Има ли задължения, в какъв размер са евентуално и към кои институции?
Г-н Спартански,
ОФК „Спартак” Плевен е на всички плевенчани и нас ни боли, като виждаме как за 100-годишнината Плевен е на път да остане без футболен клуб. Обръщаме се към Вас, в качеството Ви на кмет на Община Плевен, който се грижи за просперитета на града ни. Смятаме, че е крайно време с общи усилия да спасим Плевенския футбол.
Молим Ви спешно да приемете нашата контактна група.

Материалът Ще се спаси ли плевенският футбол? е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.