База Данни Картини

Беновска пита Десислава Атанасова: Обмисляте ли ГЕРБ да сезирате КОНПИ за декапитализацията по време на Нинова на „Техноимпекс“?

Беновска пита Десислава Атанасова: Обмисляте ли ГЕРБ да сезирате КОНПИ  за декапитализацията по време на Нинова на „Техноимпекс“?

 

Десислава Атанасова отговаря на въпрос на Беновска по време на пресконференция на ГЕРБ от 12 декември 2017 г.

 

Илиана Беновска: На днешната пресконференция попитах г-жа Нинова защо, след като ми заръча да Ви поканя Вас, говорителите, „тези, които лъжат“, както се изрази тя, я попитах защо не дойде, след като Вие дойдохте по нейна заръка, заедно с Антон Тодоров, г-жо Атанасова. Тя ми отговори: „Не отидох в предаването Ви не защото се страхувам, а защото смятам, че в правова държава и където има ред се решават съответните работи в правораздавателните органи. Някой твърди, че някой е извършил престъпление – да отиде и да го доказва! Поканих говорителите на ГЕРБ да го направят и да отидат в прокуратурата или в съда. Не отидоха!“. Първият ми въпрос е ще сезирате ли прокуратура, за съд не знам дали имате право, по въпроса за „Техноимпекс“? И второ, вярно ли е, че обсъждате възможност във връзка с декапитализацията на „Техноимпекс“ по време на управлението на Корнелия Нинова, което дружество се е продало на нищожна цена след като приключва нейното управление, да сезирате КОНПИ за неправомерно придобито имущество? Защото нямаме отговор откъде са взети десетте процента, които тя е платила когато е закупувала дяловете в дружеството и не е ясно съответно на каква цена е придобила дяловете от другите притежатели по време на предприватизацията, благодаря!

 

Десислава Атанасова: Благодаря Ви, г-жо Беновска! Както виждате тези, които нямаме какво да крием и тези, които оборваме лъжите с факти, сме и тук, бяхме и при Вас по специалната заръка на г-жа Нинова. Факт е, че тя не дойде, факт е тя дори не включи телефона си, неколкократно Вие правихте подобни опити. По отношение на сигналите в прокуратура, съд и така нататък първо ще кажа, че темата „Техноимпекс“ и търсенето на наказателна отговорност, а и всички останали приватизационни сделки през този период, ще бъде възможно да се разследва в случай, че падне давността. Именно затова ние настояваме това да се случи с промяна в Конституцията. Чудесно е, че ще имаме повод преди това, вероятно във въпросното дело, което госпожата ще заведе, да установим истината, фактите, данните, подписите, защото аз не вярвам г-н Цацаров да отрече, че този подпис е негов или че написаното в това писмо е истина. По отношение на другия Ви въпрос – към този момент не сме обмисляли изобщо да внесем сигнал в КОНПИ. Благодаря!