Автомобили

Лимузината на Путин отвътре

Руското издание Авторевю публикува подробности относно новата свръхлуксозна руска лимузина, която се очаква да дебютира по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на Русия. По-интересното е, че изданието показва изображения от интериора на колата, както и информация за неговата конструкция.

Луксозният седан ще разполага с цифров приборен панел и с мултимедийна система, но без сензорен екран и без Apple CarPlay или Android Auto. От последните се е наложило да се откажат от съображения за сигурност и по-конкретно, за да не изтече информация за от телефона на президента, когато е свързан с мултимедията на колата.

В стандартно положение ъгълът на облегалката на задната седалка е 27 градуса, но при нужда чрез електропривод той може да се увеличи до 45 градуса. Поставки за краката не са предвидени.

Иначе колата ще разполага с 200-милиметров клиренс, с 4х4 система, като и с електромотор между двигателя и трансмисията, изпълняващ ролята на стартер-генератор.

Последният може да задвижи колата изцяло на електротяга, което ще се използва при изваждане на основния агрегат от строя. Моторът на лимузината ще е с мощност 860 конски сили. Той ще е V-образен дванайсетцилиндров с четири турбокомпресора. Скоростната кутия ще е деветстепенна автоматична, руско производство и ще може да прехвърля до 1000 Нм въртящ момент.

Бронираният вариант ще се отличава с подсилено окачване, издържащо маса от пет тона, какт…