България Север

Задържаха под стража габровец, „развял“ мъжкото си достойнство и заканвал се

Снимката е илюстративна

По искане на Районна прокуратура – Габрово, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж от Габрово, извършил хулигански действия, свързани с посегателства срещу личността на граждани.

В. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12 юни в Габрово, в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Габровецът отправил обидни думи, свалил си панталона и извършил неприлични действия. Заплашил с побой и наранил китката на жена. Обиждал, заплашил със саморазправа и ударил мъж, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът прие доводите на прокуратура, че са налице законовите предпоставки, за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража.

За извършеното престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода. От материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Лицето е осъждано 18 пъти и е изтърпявал многократно ефективни наказания лишаване от свобода – общо в размер на около 15 години.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730