България Север

Кметът Спартански: Не съм разрешавал от квотата на общината да се ползва театъра за боксов турнир

Твърде авангардно ми изглежда да ползваме театъра и за боксова арена, остава там да започнат да снимат и порнофилми. Това коментира кметът Георг Спартански на днешния седмичен брифинг по повод проведената в събота боксова гала-вечер на сцената на драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Той е категоричен, че не е подписвал никаква резолюция за ползване на театралната зала за подобно мероприятие от квотата на община Плевен.

„Освен и аз да го видя този документ, че ми е интересен. Аз не знам за такова нещо, да е искана такава квота. Все някой трябва да е разрешил тая работа, от мен със сигурност не е дадено разрешение. Ако аз знаех, че ще има бокс там – нямаше да разреша квотата ми да бъде ползвана” – коментира кметът. Той упрекна служителите от администрацията, че не е бил уведомен. „Питате ме за всякакви глупости, включително дали да ръсите за хлебарки, пък дали да правите боксов ринг в театъра никой не счита поне да ме уведоми.”

Шефът на отдел „Култура” в общината Стефка Григорова поясни, че директорът на театъра не може да е отговорен за случая, тъй като общината може да ползва театъра 20 пъти в годината за каквото тя прецени, че е необходимо.

Материалът Кметът Спартански: Не съм разрешавал от квотата на общината да се ползва театъра за боксов турнир е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.