База Данни Картини

Подсъдим по делото “Кокаинови крале” проговори за Брендо

Подсъдим по делото „Кокаинови крале“ проговори за Евелин Банев-Брендо, обвинен в Италия за трафик на кокаин.

Mиланската прокуратура обвинява Банев, че е вкарвал в Европа по 40 тона кокаин годишно от Латинска Америка. Според италианското обвинение  печалбата на българина за 2 години е 50 млн. евро.

Николай Силвио Йовчев – един от осъдените на първа инстанция по “Кокаинови крале”, разказа за своята роля в престъпната схема. 

Българинът твърди, че не познава Брендо лично, а само  е чувал за него от медиите. Йовчев признава за отношенията си с Радослав Атанасов, Иван Еринин, Костадин Керемидов, Христо Терзиев и няколко италианци от района на Падуа, замесени в престъпната схема.

Николай Йовчев твърди, че не е замесен в трафика на дрога и е натопен за връзката си с „Кокаинови крале“. Кълне се, че не е хващан с кокаин, а единственото, което го свързва с аверите на Брендо е телефонни разговори и снимки. Той твърди още, че с осъдените по “Кокаинови крале” се е срещал заради бизнеса си с коли или покрай общи познати.

Българинът не роптае срещу присъдата в Италия. Твърди, че уважава решението на съда в Милано, макар че е потърпевш. Решението да проговори дошло, след много неистини по негов адрес. Една от тях е, че Йовчев е защитен свидетел. Друга информация, която той отрича, е оставането му в затвора. Той няма да излежава ефективна присъда, а ще бъде под домашен арест.

50-годишният мъж казва, че не го е страх за живота му, защото не е предал никого. Признава обаче, че калабрийската мафия е най-силната и опасна в Европа и е безпощадна към предателите.

Автор: Подсъдим по делото “Кокаинови крале” проговори за Брендо„>Crimes.bg