База Данни Картини

Как да избегнете липсата на секс в брака?

8253597259_e81fbf9801_c

8253597259_e81fbf9801_c

Сексът е една от темите, за които най-често мислим, четем и разиграваме, но някак не смятаме за нужно да говорим за него. Със сигурност ще разкажете на приятелите си за страхотната нощ, която сте прекарали заедно с новия Ви приятел, но не е задължително да споделяте, че сексуалният Ви живот отива по-скоро към липсващ.

Няколко проучвания до момента са доказали, че липсата на секс най-често става при двойки. Защо липсата на секс се оказва една от най-трудните за обсъждане теми?

„Често се случва двойките да преминават през „сух период“, казва Раби Ед Винсбърг, лекар. „Прието е, че процесът започва за повечето двойки между 2 и 10 години, след като се оженят.“

Да дефинираме защо се случва нещо подобно би било равностойно на самия проблем. Винсбърг е автор на няколко книги с подобна тематика. Той твърди, че всеки има свои лични разбирания за честотата на секса и затова понякога се случват разминавания в представите. За някои двойки е нормално да правят секс всеки ден, а за други – веднъж месечно.

Чудите ли се дали с партньора Ви минавате през  сух период? Започнете като попитате дали нуждите и на двамата са задоволени. Ако отговорът е „не“, тогава може би сте изправени пред сексуална криза. Нещо не е наред, ако дори единият партньор има проблем със секса. Какъв е съветът на доктор Липър за двойките, страдащи от липса на секс?

Говорете един с друг с отворено съзнание, за да може да предприемете действия по въпроса. С други думи, споделете нуждите и желанията си преди да се разделите или скарате.

„Понякога намаляването на секса в една връзка означава, че може да имате други проблеми“ – твърди доктор Конъсън, психолог в клиника в Ню Йорк. „Важно е да се знае защо липсва секс или честотата му е намаляла преди да диагностицираме дали определен период е сух или просто нормален.“ Понякога липсата на секс може да бъде причинена от съвсем нормално нещо като да сте скарани например. В такъв случай добър повод за сдобряване е сексът, след като сте се изяснили.

Оригиналната статия: Как да избегнете липсата на секс в брака?Sexnovini.com.

Прочети цялата