База Данни Картини

Нова информация за разстрела на Константин Димитров – Самоковеца

Image_2297897_1288

След заповед на главния прокурор Сотир Цацаров за повторен преглед на някои от най-знаковите убийства в България в последните два месеца разследващите започнаха да нареждат пъзелите около няколко разстрела.

Едно от тях е това на шефът на ВИС – Георги Илиев, който бе застрелян с един куршум в сърцето през 2005 г. Кои са стрелеца и поръчителя на убийството вижте тук.

С кого се е срещал убиеца на Константин Димитров – Самоковеца в България?

Вече официално е установено и с кого е контактувал физическия убиец на Константин Димитров – Косьо Самоковеца – Ервин Векер. 45-годишния тогава Ервин Векер е с богато криминално досие – участие в проституция, разпространение на наркотици, трафик на дрога и убийства.

Векер живее под наем в Амстердам, а месечния наем се е заплащал от Йосиф Йосифов-Йоско, който лично наел апартамента. През 2003 г. Векер посещава България 6 пъти, в три от които е гостувал във вилата на Йосифов. В периода 1-4 декември Векер провежда 14 разговора с Йосиф Йосифов и неговия приближен Васил Качиков-Дългия.

45-годишния Ервин Векер започва да следи Косьо Самоковеца и манекенката Цеци Красимирова на 5 декември, когато научава, че са регистрирани в елитния хотел “Краснополски”. За проследяване той използва колело, което на 6 декември подпира на няколко метра от “Mercedes”-a на Самоковеца пред бижутериен магазин на площад “Дам” в Амстердам.

Той изчаква излизането на Димитров и Красимирова и изстрелва два куршума в главата на Самоковеца. Един от куршумите рикошира и удря Цеци Красимирова в главата. Ервин Векер побягва и е заловен няколко дни по-късно. За поръчковото убийство той е осъден на 15-години затвор.

Задържаните по-късно в България Йосиф Йосифов – Йоско и Васил Качиков – Дългия са оправдани и освободени.

С какво е свързан Йосиф Йосифов – Йоско, вижте тук.

Кадрите от убийството на Константин Димитров – Самоковеца не се препоръчват за хора със сърдечни проблеми.

Нова информация за разстрела на Константин Димитров Самоковеца

Нова информация за разстрела на Константин Димитров – Самоковеца

Прочети цялата