База Данни Картини

Кой трови кучета в столичния ж.к. „Бъкстон“?

Наръгано куче

Жители на столичния квартал „Бъкстон“ са подали сигнал за множество натровени бездомни и домашни кучета в последните месеци.

Според разследващите в квартала има психично болен човек, който разпръсква изключително силна отрова и има риск тя да навреди не само на животните, но и на хората, както и на малките деца, които си играят в района.

Жителите на квартала се опасяват, че е възможно същият човек някой ден да постъпи така и с хората от малцинствата или дори със собствените им деца. До момента никой няма идея кой може да разпръсква отровата.

В района се намират 2-ро СОУ,  5-то ОУ и една детска градина. Децата всеки ден могат да попаднат случайно в градинките с разпръсната отрова.

Припомняме, че през януари домашното куче Рокси (на снимката) беше намушкано седем пъти от човек ,живеещ в квартала и оцеля по чудо. Мъжът разхождал домашния си любимец (който според съседи бил подлаган на системен тормоз), когато минали покрай Рокси и двете животни се спречкали.

Буквално след минути мъжът се върнал обратно, този път сам, и намушкал беззащитното куче седем пъти с нож. Случката се разигра буквално на метри от 2 СОУ около 08:00 часа сутринта. За случилото се ни уведоми съседка на мъжа.

Свидетелка на случката станала жената, продаваща в близката будка за вестници, но пред екипа ни тя заяви, че не желае да коментира, тъй като въпросният човек я заплашил с убийство, ако свидетелства по случая. Възможно ли е това да е същият мъж, оставяме да открие полицията.

Репортажа на Crimes.bg за случилото се тогава, можете да гледате тук.

Кой трови кучета в столичния ж.к. „Бъкстон“?

Прочети цялата