База Данни Картини

Араби заплашили с автомати и ограбили семейството на Е-79

Около 22:15 часа на 25 септември гръкът Янис пътувал заедно със съпругата си – Десислава и дъщеричката си – Ани, през границата за България. След като навлезли на родна територия и се качили на главен път Е-79, на около 3 километра от границата, два черни джипа и лек автомобил препречили пътя им.

Янис спрял автомобила – BMW, защото нямало как да избяга. Изведнъж от джиповете изскочили четирима мъже, въоръжени с автомати, насочени към хората и им наредили незабавно да слязат от превозното средство. Дъщеричката на Янис и Десислава изпаднала в ужас при вида на оръжията.

Те възнамерявали да се преместят да живеят в родния град на жената – Бургас, след като продали ресторанта , който държали в Германия. Затова и превозвали голяма сума пари.

Десислава разказва пред в. „Струма“, че мъжете говорели на странен език, който тя не разбирала. Звучал й като арабски. Мъжете опрели автоматите в телата на изплашеното семейство по време на целия обир.

Те взели сумата от 10 000 евро от продажбата на ресторанта, които семейството превозвало, поискали им документите, както и всички дебитни и кредитни карти. През цялото време говорели на развален английски.

Обирът е извършен в рамките на няколко минути. След това нападателите се качили в автомобила на семейството и потеглили в посока София.

Щом гърци успяват да качат семейството на стоп и ги карат до София, Янис и съпругата му незабавно отиват в гръцкото посолство, за да им издадат документи. Оказва се, че това няма как да се случи. За щастие двамата успяват да блокират сметките си в Германия, така че нападателите да не могат да теглят от тяхно име.

В момента семейството живее в Сандански и местните жители му помагат. Дали са им дрехи и им позволяват да се хранят в ресторантите без да плащат, тъй като нямат средства.

До момента не е ясно кои са хората, ограбили семейството на Янис и Десислава и дали имат общо с бежанската вълна от Сирия. Crimes.bg следи темата.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Снимка и информация: Struma.bg

Араби заплашили с автомати и ограбили семейството на Е-79

Прочети цялата