База Данни Картини

Делян Пеевски остава депутат

Crimes.bg

Конституционният съд е взел решение народният представител Делян Пеевски да остане депутат. Казусът със статута му оставаше нерешен в продължение на месеци преди това.

До момента няма официално потвърждение на информацията от страна на съда, който се очаква да излезе с официално становище по-късно днес.

Припомняме, че делото е заведено по искане на политическа партия „ГЕРБ“, след като назначението на Делян Пеевски като шеф на Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/предизвика скандал.

Според партията, поискала разглеждане на депутатския статут на Пеевски, той няма основание да се върне като народен представител според Конституцията, тъй като е положил клетва като началник на ДАНС.

През юни беше внесено предложение за решаване на казуса. Датата на заседанието обаче беше отлагана до 24 септември, когато беше взето решение Пеевски лично да даде обяснение пред съда.

В края на миналата седмица стана ясно, че той е изпратил писмо до Конституционния съд, с което учтиво отклонява поканата. От него става ясно и,че той се смята за жертва на определени политически и медийни кръгове.

Той заявява, че не се е подписал на нито един документ в ДАНС по време на краткото си назначение на поста.

Делян Пеевски остава депутат

Прочети цялата