База Данни Картини

Близък предал Георги Илиев на убийците му

Георги Илиев

Близък до обкръжението на боса на ВИС-2 – Георги Илиев, го предал на убийците му, пише ПИК.

Той издал информация, че Илиев ще пътува към Слънчев бряг, след като мачът „Локомотив“ – Пловдив – „ОФК“ – Белград, игран в Бургас, приключи. Криминалисти изключват убиецът да е имал помощник, който е следил боса на ВИС-2

Убийството на Георги Илиев става на 25 август 2005 година, когато той излиза от заведение „Буда бар“ в Слънчев бряг, за да говори по телефона , защото вътре е прекалено шумно. Уцелен е в сърцето от първия път.

Охранителите на бара разказват, че около половин час преди да пристигнат в Слънчев бряг, бодигардовете на Илиев са им позвънили по телефона, за да им съобщят да ги очакват.

Според криминалисти убийството е подготвено изключително добре. Установките за флоберовата пушка, използвана при разстрела, са монтирани предварително до хотел „Хризантема“ в курорта като стрелецът е имал време да дебне жертвата си.

После е изхвърлил оръжието, за да не го заловят с него. Разследващите не са открили никакви отпечатъци по нея. Те твърдят, че разиграването на разстрела е било абсолютно безсмислено.

До момента има информация, че килърът е бил висок около 1,90 м., но възстановката не им е дала нови факти, с които да продължат разследването. За полицията е почти сигурно, че укранецът Ищенко, открит през 2005 година удавен във Варненския залив, е стрелял по Илиев.

Припомняме, че по тялото му имаше верига, прикрепена към голям камък, и двете красноречиво говорещи за убийство. Пръстите на Ищенко са били отрязани, за да бъде затруднено взимането на отпечатъци.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Близък предал Георги Илиев на убийците му

Прочети цялата