База Данни Картини

Има ли приятелство между мъж и жена?

Приятели

Приятели

Въпросът на всички времена, който измъчва и двата пола. Можем ли да сме приятели или важи аксиомата

„Никой не става приятел на жена, ако може да бъде неин любовник!“

Жените се надпреварват да обясняват, че няма проблем да имат приятели мъже. Мъжете пък обясняват, че е невъзможно да имат приятелки, които не ги привличат сексуално.

Животът ни е научил, че съвместното съществуване между мъже и жени е абсолютно възможно и повечето пъти дори успяваме да преодолеем първичния порив да правим секс със всички от другия пол, които ни привличат.

А дали не е възможно начинът, по който се държим в ежедневието, предполагащ непукизъм що се отнася до противоположния пол да е само за прикритие и всъщност вътрешно да изгаряме от желание, което обществото потиска?

Не случайно много хора избират именно свои приятели за спътници в живота. С тях сме си най-близки и споделяме лични неща. И в някакъв момент привличането, което е естествено просто надделява.

Но да пристъпим към фактите. Двама американски учени са провели изследване, което да отговори на така важния въпрос:

„Може ли да има приятелство между мъж и жена?“

За целта 88 двойки студенти, които имат много добри приятели от противополoжния пол трябвало да отговарят на въпросите на изследователите. Най-важна в изследването е конфиденциалността, тъй като то би се провалило напълно, ако поне единият от приятелите разбере, че другият има любовно влечение към него.

Участниците трябвало да подпишат декларация, с която обявяват, че няма по никакъв начин да обсъждат изследването извън залата.

След като са разделени, са им зададени серия въпроси относно любовта или липсата на романтични чувства към приятеля. Оказало се, че мъжете и жените имат различни представи за приятелство.

Доста по-често срещано било мъжете да са привлечени към най-добрата си приятелка, отколкото обратното. Силният пол е по-склонен и да смята, че и приятелките имат чувства, което в повечето случаи се оказва погрешно.

Мъжете са по-склонни да започнат връзка с приятелка, отколкото жените – с приятел. Нежният пол има по-нисък афинитет към мъже, които са в графа „приятели“, а обикновено те самите смятат, че и от другата страна е същото.

Оказва се, че мъжете смятат, че романтичните чувства с приятелки са взаимни, а жените – че липсата им също е взаимна. В крайна сметка стигаме до извода, че приятелство между мъж и жена съществува само за жените, докато за мъжете става въпрос за вид привличане.

Оригиналната статия: Има ли приятелство между мъж и жена?Sexnovini.com.

Прочети цялата