База Данни Картини

Дрога ли е порното?

4093065762_1d905a223a_z

4093065762_1d905a223a_z

Екип учени от Кеймбридж сравни ефекта на порното върху мозъка със този на алкохола и наркотиците.

Оказва се, че мозъкът на хора, пристрастени към порнография, реагира по същия начин като розовото вещество на алкохолици и наркомани, оповести в-к Sunday Times.

За да достигнат до това заключение, учените сканирали мозъка на порно маниаци. При тях “светва” същата част от мозъка, която се стимулира при употребата на алкохол и наркотици. Същия резултат не се получава при изследване на хора, които гледат порно рядко, или които съвсем не гледат. В резултат на тези нови данни вероятно ще се затегне контрола върху достъпа до порно материали, предаде БГНЕС.

Учените изследвали мозъчната активност на 19 души, които признали, че са пристрастени към порното. Водещата екипа от учени д-р- Валери Вуун пояснява, че при изследването са засекли увеличена активност в областта на мозъка, известна като вентруална стриатума, която отговаря за мотивацията и удоволствието.

Дори и така да е смятам, че порното е за предпочитане пред дрогата и алкохола. Така де! Ако ще е порок, поне да не е толкова вреден. Все си мисля, че да правиш любов с човек от плът и кръв, вместо да се губиш време в гледането на това как другите го правят е за предпочитане, но не винаги е възможно. В такива случай розовите филми идват на помощ. Всичко може да се използва в положителен аспект, стига да е с мярка.

 

Оригиналната статия: Дрога ли е порното?Sexnovini.com.

Прочети цялата