База Данни Картини

Христофорос Аманатидис-Таки контролира бизнеса със стимуланти в България

Христофорос Аманатидис - Таки

Соченият за наркобос Христофорос Аманатидис–Таки, който е обявен за международно издирване контролира бизнеса със стимуланти в България, заедно с хора от бившия „Клуб 777“, пише „168 часа“.

Според изданието, този бизнес носи на ръководителите си около 20 милиона лева годишно като се осъществява без посредник и извън аптеките.

Има информация, че препаратите, служещи за допинг на пазара са контролирани от няколко групировки, които си поделят бизнеса подобно на този с наркотиците. Вносът на медикаментите минава през тях, а после те контролират и продажбата на дребно.

Изданието твърди и, че докато е бил в България, наркобосът в изгнание е търгувал с хранителни добавки и анаболни стероиди.

В момента, когато Таки не е в страната, бизнесът е контролиран от бивши членове на групировката „Клуб 777“ в цялата страна. Територията е поделена на три части като контролиращите ги не си съперничат.

От „168 часа“ твърдят, че бизнесът носи по между 5 и 10% повече печалба на година. Редовни клиенти на групировките са ММА бойците, тъй като там няма ограничения за прием на медикаменти.

Възрастовата група за прием на анаболни стероиди, от друга страна рязко се е изменила и годините са спаднали. Що се отнася до фитнес – маниаците, те приемат взимането на стимуланти като въпрос на чест. Във фитнес-залите, стероидите се продават като хранителни добавки, заобикаляйки изискванията, които важат за аптеките.

Христофорос Аманатидис-Таки контролира бизнеса със стимуланти в България

Прочети цялата