База Данни Картини

Дамите махат халките от страх

6322558482_d62c789c06

6322558482_d62c789c06

Често хвърляме поглед към пръстите на красивата дама или господин, за да видим дали е зает/а. Липсата на халка обаче, не е надеждно доказателство, че обектът на вниманието ни е свободен. В действителност доста хора свалят халката си, щом прекрачат външната врата. Причините невинаги са свързани с желание за изневяра и заблуда на противоположния пол.

Във Великобритания една на три жени не носи брачния или годежен пръстен. В анкета, обхванала 1712 дами на възраст над 18 години, те признават, че често свалят халката си, дори когато това не е необходимо.

Близо 35 % от тях отговарят, че го правят, когато са на работа, 29 % – когато отиват на интервю за работа, а 22 % – когато излизат навън с приятели.

Интересното е, че голяма част от жените, които работят, смятат, че халката може да „навреди на кариерата“ им (62 % от жените, които си признали, че махат сватбения си пръстен в анкетата). При представителките на нежния пол, които ходят на интервю за работа, процентът скача до 71. Те също се страхуват, че халката или годежният пръстен може да провали шанса им да получат мястото, пише Daily Mail.

ри четвърти от запитаните са на мнение, че ако се разхождат с годежен пръстен из офиса, ще създадат впечатлението, че не са надеждни служители, защото другите ще мислят, че скоро ще напуснат, за да създадат семейство.

Тези, които свалят бижутата, индикиращи, че са в сериозна връзка, докато се забавляват с приятели, признават, че го правят, за да изглеждат необвързани (59 %). Едва 8 % от тях издават, че се страхуват да не загубят ценното бижу. 11 % открито казват, че го правят, защото смятат да изневерят на партньора си.

От анкетата става ясно още, че половинките на около 9 % от дамите са наясно с навика им да си свалят халката/годежния пръстен.

„Изглежда доста от жените във Великобритания си махат пръстените. Но по-интересни са причините – асоциациите, които някой може да си направи заради наличието на бижуто и които биха могли да повлияят на кариерата на жената“, казва Али О’Нийл от comparejewellery.com – сайтът, поръчал изследването.

Оригиналната статия: Дамите махат халките от страхSexnovini.com.

Прочети цялата