База Данни Картини

Трагедията на Гълъбин Боевски в затвора

Гълъбин Боевски

В интервю за бразилското списание „2016“, българският щангист Гълъбин Боевски, който в момента излежава присъда от 9 години и четири месеца лишаване от свобода, заявява, че в затвора му е най-тежко, защото не може да тренира както би искал и спортът му липсва. Световният шампион по вдигане на тежести продължава да се поддържа като вдига шишета вода, прикрепени към кол.

Припомняме, че Боевски беше задържан със 7 килограма кокаин в куфарите на летището в бразилския град Сао Пауло – “Гуарульос” през 2011 година и по-късно осъден на рекордна присъда – 9 години и четири месеца лишаване от свобода.

В момента той се намира в затвора „Итаи“ в Бразилия. Имаше шанс на българския спортист да получи максималната присъда за международен трафик на наркотици  – 20 години, но съдът постанови по-ниско наказание.

Пред списание „2016“ Боевски отказва да коментира ареста си и инциндента с открития кокаин на летището. Коментира, че би искал да се върне в България, но това няма как да се случи. Българският спортист е осъден на 4 години повече затвор от останалите чужденци, обвинени за трафик на наркотици в Бразилия.

Директорът на бразилския затвор коментира, че Боевски се дистанцира от сбивания и конфликти в затвора, които могат да увеличат присъдата му.

Съпругата му – Красимира, се премести в Сао Пауло, след като Боевски беше задържан. Тя вярва, че мъжът й е невинен.

Crimes.bg съобщи за двама други задържани българи на летището в Парагвай, които пренасяли кокаин и се предполага, че арестите им имат връзка с Боевски.

Трагедията на Гълъбин Боевски в затвора

Прочети цялата