База Данни Картини

Затворник контролира Врачанския затвор

Големия

Велизар Вълчев – Големия, осъден на 2 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда, се държи като заместник-шеф на затвора във Враца, пише Tribali.info.

Мъжът, който е висок около 1,90 см и тежи 140 килограма мъж заплашва всички в заведението за изтърпяване на наказанията, като изключение не прави и главният инспектор по охраната – Румен Вачев.

Към настоящия момент дори надзирателите се страхуват от затворника и той си позволява да безчинства докато се намира зад решетките. Има информация, че заплашва други затворници и ги рекетира, притежава мобилно устройство, въпреки че няма право и демонстрира надмощие.

Свидетели на случващото се твърдят, че подобно на Ал Капоне, Велизар Вълчев разполага с всякакви удобства в затвора. Притежава мобилен телефон, с който парадира, има достъп до наркотици и Интернет.

Изданието Tribali.info твърди, че служители на затвора са поискали помощ от него за решаването на проблема, тъй като затворникът се държи като шеф във затвора.

Досието на Вълчев

Той е задържан за побои , рекет и други подобни проявления. Арестуван и обвиняван неколкократно и известен с множество криминални регистрации на полицията.

Родом от село Брусарци, има информация че Вълчев е сформирал наказателна бригада преди около 10 години. Присъдите му са най-малко 4 – за побой, кражби и хулигански прояви и заплахи.

През 2007 година настоящият затворник е задържан, след като поискал пари от търговец в село Трайково. Бил заловен на мястото на предаването на парите, но се измъкнал без обвинения, тъй като друг поел вината.

По-късно започнал да рекетира хората да гласуват за определени хора по време на изборите в Брусарци. През 2009 година направил опит да изнуди мъж, считан за автокрадец, от когото поискал 10 000 лева.

След като изнудваният Иво Ангелов не му дал парите, той открил брат му и му нанесъл побой. По-късно е обявен за издирване и задържан през 2010 година.

Затворник контролира Врачанския затвор

Прочети цялата