База Данни Картини

Разбиха наркоканал с хероин от Турция

Служители на ОДМВР-Хасково иззеха над 14 кг хероин

5 килограма хероин, превозвани от шафнер в международен влак, са заловени от служители на МВР. Действията са осъществени под надзора на Софийска градска прокуратура.

Задържан е 37-годишният К.С. работел като шафнер във влака София-Истанбул. Мъжът е задържан близо до Централна гара. След като влакът пристигнал в българската столица, К.С. е проверен.

В багажа му са открити 10 пакета с жълто, прахообразно вещество, обвити с тиксо. При полевия тест, веществото реагирало на хероин. Установено е, че то е било около 5 килограма.

От дома на арестанта са задържани огнестрелно ловно и бойно оръжие, както и газов и въздушен пистолет без регистрация и въздушна пушка. Операцията е проведена, след като до Транспортна полиция постъпил сигнал за канал за доставка на наркотици.

Образувано е досъдебно производство по случая. Софийска градска прокуратура е уведомена за случилото се. Мъжът е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа.

По-късно ще бъде внесено и искането за налагането на постоянната му мярка за задържане. Той има криминално досие. Продължават акциите на МВР по задържането на криминалния контингент.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Разбиха наркоканал с хероин от Турция

Прочети цялата