База Данни Картини

Полицейска спецакция разби канал за трафик на нелегални имигранти

1454840_127952704041979_1649364180_n

При проведена специализирана полицейска акция на територията на СДВР и ОД на МВР-Хасково, е разбит канал за трафик на нелегални имигранти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържани са двама бъгари и един иракчанин, за които Crimes.bg вече писа, че обикаля и мами чужденците. Те са се занимавали със схема за превоз на нелегални имигранти от Хасково до София.

Около 22:00 часа снощи в района на джамия „Башъ чарши“ с два автобуса са пристигнали над 90 души от различен произход, изпратени от Центъра за първоначално настаняване на имигранти в Харманли и Пъстрогор.

Общият брой на пристигналите бил 97 души, сред които 17 сирийци и незаконни имигранти от Афганистан. 55 от пристигналите в София са били под 18-годишна възраст. С помощта на преводачи, полицаите успели да преведат документите им.

Водачите са отведени в Трето РУП до изясняването на случая. По-късно са освободени и са задържани двама българи и един иракчанин. Установено е, че тримата са организирали цялата схема за транспорт на бежанците.

След извършените снощи проверки е създадена организация чрез предаване на територията на областните дирекции и със засилен полицейски ескорт автобусите с пътниците в тях да бъдат върнати обратно по местата, откъдето са отпътували.
Разследването на измамата и на организирането на транспортната схема продължава.

Полицейска спецакция разби канал за трафик на нелегални имигранти

Прочети цялата