База Данни Картини

Кой изневерява по-често?

3019603293_903f48514f_b

3019603293_903f48514f_b

Несигурните хора по-често са склонни на изневяра, установиха психолози от Америка.

Изследвани са 200 млади семейства във Флорида в продължение на четири години. Участниците в изследването редовно трябвало да попълват анкета за чувствата си, относно партньора си и колко са сигурни във връзката си.

В резултат станало ясно, че по-тревожните относно това, че могат да бъдат изоставени от партньора си. Установено е и че няма значение от пола на човека. Ако се страхува, че ще бъде изоставен, той има шанс да изневери.

Такива хора са по-склонни да се привързват. Според изследователите подобни резултати са свързани с типологията на привързване, формирана по време на детството. Хората със здрава връзка в семейството, са реалисти от гледна точка на връзка с партньора.

Те вярват, че той ще се грижи за тях и ще постави щастието им като приоритет. За разлика от тях хората, неуспели да изградят здрава връзка с родителите си, са по-несигурни и с партньора си и се стараят да запазят независимостта си, за да избегнат отхвърляне.

Според психоложката-ръководител на изследването – Мишел Ръсел, несигурните в себе си по-често изневеряват или стават жертва на изневяра.

Оригиналната статия: Кой изневерява по-често?Sexnovini.com.

Прочети цялата