База Данни Картини

Кои са „Наглите“ от Добрич?

a30d0f951e8bdb0f222ad8951eb67f1d

През 1997 година на територията на Добрич започва да действа банда за отвличания, конкурираща „Наглите“. Тя стои зад изчезванията на няколко души от района, които и до момента не са открити.

Няма и следи дали са мъртви или в неисветсност. Оперативна информация свързва изчезналата цветарка Наталия Влахова от града именно с организираната престъпна група. Жената изчезва на 24-годишна възраст през януари 1998 година.

Друга изчезнала млада жена от района в 28-годишната Румяна Димитрова, както и 24-годишната Силвия Георгиева. Към момента, въпреки че няма доказателства, се предполага че те не са сред живите.

Като тартор на бандата е сочен Тихомир Ташев-Тихия на 42 години. В момента мъжът е на свобода, работи и има семейство. Той започва да работи като охранител в клуб в Албена.

Роден е в село Българево, където успява да си спечели славата на рекетьор. По-късно, през годините на прехода преминава към редиците на групировката СИК. Тогава е личен охранител на Димитър и Ивелин Димитрови, известни като Котараците . Тогава двамата са сочени за тартори на местната организация на силовата групировка.

В началото на 1998 година приятелката на Ивелин – Теодора и самият той си уреждат среща с Наталия Влахова и Диян Илиев, известен като Дидо Хюмнето, неин приятел. Наталия излиза от дома си без документи и чанта и никой не я вижда повече.

Тя учи международен туризъм във Варна и продава цветя в заведенията в Албена. Според оперативна информация, младата жена се е занимавала и с фалшифициране на документи. Има основания да се смята, че Наталия е започнала да изкарва достатъчно, за да може да си позволи да не се отчита на местните лидери на СИК и затова е била ликвидирана.

Друга версия предполага, че младата жена сама е излязла в неизвестност и живее някъде в чужбина. Щом е била толкова добра фалшификаторка, МВР допуска, че е възможно да е жива с подменена самоличност. През годините в полицията са получавани данни, че жена, приличаща на Наталия е била засичана.

Повече за бандата на „Наглите“ от Добрич и жертвите й, можете да прочетете тук.

Кои са „Наглите“ от Добрич?

Прочети цялата