База Данни Картини

Най-силните наркокартели в света

00

Лидерът на мексиканския картел Лас Сетас – Мигел Анхел Моралес беше задържан, но наркобандите продължават да се занимават с бизнес по целия свят. Наркотиците, които те разпространяват са оценявани на трилиони долари годишно. Колко точно струва кокаинът в различните държави според доклади на ООН, можете да видите тук.

Представяме Ви един от най-сериозните криминални организации, които съществуват.

Картелът Синалоа, Мексико

Най-голямата банда на територията на Мексико, чийто лидер е Йоахин Лоера, познат и като Ел Чапо или Дребосъка. Той е един от най-влиятелните босове в целия свят. Синалоа се занимава с разпространение на марихуана, метамфетамини и хероин през канали към Щатите, които често преминават през Аризона.

Ямагучи гуми, Япония

Най-голямата от бандите в японската мафия – Якудза, в която членуват десетки хиляди души. Те се занимават с наркотици, оръжия, хазарт, ракети за масово поразяване и проституция.

Солнцевская, Русия

Солнцевская е организирана престъпна група, действаща на територията на Русия, която представлява обединение между няколко престъпни групи. Организацията има връзка с един от сочените за най-големи престъпници в цяла Европа, а може би и в световен мащаб – Симеон Могилевич.

Ндрангета, Италия

Ндрангета от областта Калабрия в Италия е на път да се превърне в една от най-големите банди за наркоразпространение в света. Заедно със Сицилианската мафия Коза Ностра и Неаполитанската Камора са сочени за изключително влиятелни структури.

Повече за световните мафии, четете тук:

Шеф на наркомафията с награда за залавяне 5 милиона долара – скрит в Хондурас?

Руската мафия разузнава на българския наркопазар

Коза Ностра – Сицилианската мафия

Най-силните наркокартели в света

Прочети цялата